•  
  •  
  •  
  •  
   
  •  
  • Nova banka obilježila svjetski dan štednje

   • 01. novembar 2012.
   •  
  • Odgovornim odnosom prema društvenoj zajednici i uplatom sredstava organizacijama kojima je donatorska podrška potrebna, Nova banka je obilježila 31. oktobar, Svjetski dan štednje. Tradicionalno, Banka je pružila podršku Dječijem domu Rada Vranješević sa 2000 KM, Centaru “Zaštiti me” sa 2000 KM, kao i Vaterpolo klubu “Banja Luka” sa 1000 KM.

   Na konferenciji za medije, održanoj u ugostiteljskom objektu „Druga priča” u Banjoj Luci, predstavljeni su rezultati rekordnih oročenja u Novoj banci.

   Od početka 2012. godine do danas zabilježen je pozitivan trend po pitanju depozita i štednje građana. U 2011. godini oročeno je 127 milona KM, odnosno sklopljeno 8000 novih ugovora, dok je od početka 2012. godine oročeno oko 161 miliona KMi sklopljeno 10062 nova ugovora.  U odnosu na 31. decembar 2011. godine, zabilježen je rast depozita od 50%. Upravo ovi rezultati govore da konstantno raste broj građana koji ukazuju povjerenje Novoj banci.

   Nova banka svojim klijentima nudi široku paletu proizvoda štednje prilagođenih njihovim potrebama. Naročito su se u 2012. godini istakle rentna štednja i dječija štednja. Kampanja kojom se promoviše rentna štednja, organizovana je pod nazivom Sigurna štednja i trajeće do 31. januara 2013. godine. Ono po čemu je ova štednja posebna je mogućnost da klijent raspolaže kamatom unaprijed ili tokom trajanja perioda oročenja. Klijenti sami biraju dinamiku isplate kamate kao i rok oročenja, a Banka im obezbjeđuje i automatsko obnavljanje ugovora oročene štednje na isti period.  Kamatne stope su fiksne i kreću se do 5,5%.  Bonus za one koji se uz štednju u Novoj banci odluče i za korištenje kreditne kartice ili otvore tekući račun za redovna mjesečna primanja je dodatnih 0,2% na standardnu kamatu. U toku je i nagradna igra sa ciljem nagrađivanja klijenata koji su ukazali povjerenje Novoj banci i oročili minimalno 3000,00 KM na najmanje 13 mjeseci. Glavna nagrada je ekskluzivno putovanje za dvoje, a pripremili smo i preko 1000 drugih nagrada. Osim toga, aktuelna je i kampanja Ozbiljna dječija štednjai ona će trajatido kraja 2012. godine. Ovom kampanjom Nova banka promoviše dječiju slobodnu oročenu štednju, sa veoma konkurentnim kamatnim stopama koje se kreću do 5,66%.

   Nova banka iz godine u godinu omogućava mnoge štedne pogodnosti i dodatne vrijednosti za svoje klijente. Očekujemo da će se pozitivni trendovi nastaviti i u narednom periodu, jer građani sve više uviđaju da je štednja jedan od sigurnih načina ne samo da se uštedi, već i da investiranjem, odnosno oročavanjem depozita, ostvaruju pravo na kamatu kao dodatni izvor prihoda.

  •