•  
  •  
  •  
  •  
   
  •  
  • Nova banka predstavila kampanju »ŽIVOT U PLUSU«

   • 17. april 2014.
  • Dana 15. aprila 2014. godine, u Kristalnoj sali Hotela Bosna, u Banjoj Luci, Nova banka je organizovala svečanu večeru povodom promocije kampanje za štednju »Život u plusu«. Medijska kampanja počeće 1. maja, a sklopu nje biće organizovana i nagradna igra. Pravo na učešće u nagradnoj igri imaće štediše koje oroče minimalno 3.000,00 KM na najmanje 18 mjeseci. Kampanja će trajati tri mjeseca i svakog mjeseca Nova banka će izvući kupon sretnog dobitnika 10.000,00 KM na Visa platnoj kartici.

   Ovaj događaj je bio prilika da Nova banka promoviše i novitete iz domena kartičnog poslovanja. Obzirom da je potpisan ugovor sa Visom, kojim je Nova banka dobila principalstvo za Bosnu i Hercegovinu te nakon izvršene analize tržišta Bosne i Hercegovine, omogućeno je uvođenje Visa Classic kreditne kartice sa mogućnošću plaćanja na rate kod trgovaca u zemlji i inostranstvu, kao i Visa Gold platne kartice, koja omogućava dodatnu ugodnost pri korištenju platnih kartica.

   U duhu naziva kampanje »Život u plusu«, činom potpisivanja ugovora o  saradnji koju je Nova banka ostvarila sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci i Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu, uspostavljena je saradnja sa ciljem unapređenja rada i poslovanja, transfera znanja, te doprinosa razvoju društvene zajednice. Sa dr Milanom Radovićem, direktorom Nove banke, ugovore su potpisali prof. dr Novak Kondić, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Ljuci i doc. dr Ljubiša Vladušić, dekana Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Nova banka će za oba fakulteta tokom 2014. godine izvršiti uplate 25.000,00 KM, a sredstva će biti korištena za organizovanje akademskih i naučnih skupova, podršku međunarodnim konferencijama i objavljivanje stručnih publikacija. Dogovoreno je da Banka omogući obavljanje studentske prakse najboljim studentima, te da će zaposliti najmanje pet ekonomista.

   Promocija kampanje je bila prilika da Nova banka iskaže humanost i poštovanje prema standardima društveno odgovornog poslovanja te su tokom večeri uručene donacije i to po 2.000,00 KM Crvenom krstu Republike Srpske, Crvenom križu Federacije Bosne i Hercegovine, Caritasu vrhbosanske nadbiskupije, Srpskom humanitarnom udruženju Dobrotvor i Humanitarnoj organizaciji Merhamet, dok je 3.000,00 KM donirano Udruženju policajaca Ipa.

   Na svečanoj večeri bili su prisutni generalni konzul Republike Srbije u BiH Vladimir Nikolić, ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić, ministar nauke i tehnologije Jasmin Komić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Igor Vidović, ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija, direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić te predstavnici medijskog, javnog i kulturnog života.
    

   Banja Luka, 16. april 2014. godine
   Kontakt: dragana.tatic@novabanka.com
                065 812 821

  •